ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Μεγαλύτερη από κάθε χρόνο η συμμετοχή πολιτών στον 6ο Αγώνα Πεδίου Άρεως

Μεγαλύτερη από κάθε χρόνο η συμμετοχή πολιτών στον 6ο Αγώνα Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας» που πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Μέσα από΄τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, το Πεδίο Άρεως βρίσκει ξανά την πρωταγωνιστική του θέση  στις καρδιές των πολιτών της Αττικής»

Με ρεκόρ συμμετοχής εκατοντάδων δρομέων, περισσότερων από κάθε άλλη χρονιά , πραγματοποιήθηκε σήμερα ο 6ο Αγώνας Πεδίου «Στις Γειτονιές της Αθήνας με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής και του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

Την έναρξη του αγώνα κήρυξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία του Προέδρου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ κ Γ. Διαμαντή, ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος.

Η δράση έγινε στο ευρύτερο πλαίσιο των εκδηλώσεων που υλοποιεί και συμμετέχει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη του πάρκου «Πεδίον Άρεως» και περιελάμβανε αγώνες των 5 και 10 χλμ, καθώς και έναν παιδικό αγώνα 1,3 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ηλικιακά μικρότερη συμμετοχή ήταν 4 ετών και η μεγαλύτερη 90 ετών.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  στο Άγαλμα της Αθηνάς, με τους δρομείς να ακολουθούν τη διαδρομή εντός τους Πάρκου αλλά και στις γύρω γειτονιές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης, κατά τον χαιρετισμό του πριν δώσει το σήμα της εκκίνησης στους δρομείς, επισήμανε την ισχυρή βούληση της Περιφέρειας Αττικής στη στήριξη δράσεων που αφενός προάγουν τον αθλητισμό και το ευ ζην, αφετέρου ενισχύουν και αναβαθμίζουν την θέση του Πεδίου του Άρεως στην πολιτιστική, αθλητική ζωή της Αθήνας, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

«Το Πεδίον Άρεως αποκτά πάλι την εικόνα που του αξίζει, κερδίζοντας ξανά τη θέση στις καρδιές και την καθημερινότητα των πολιτών της Αττικής. Η ολική επαναφορά του στα δρώμενα πολιτισμού και αθλητισμού της Αθήνας είναι ένα στοίχημα που κερδίζουμε με επιμονή, δουλεία και καίριες παρεμβάσεις για την αξιοποίησή του.

Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και προσήλωση στους στόχους που θέτει, αναδεικνύει τα τοπία – ορόσημα των Αθηνών και ολόκληρης της Αττικής. Τοπία που για ολόκληρες γενιές λειτούργησαν ως σημεία αναφοράς, ως τόποι συνάντησης για ψυχαγωγία, άθληση και αναψυχή.

Η σημερινή εκδήλωση είναι ακόμη ένα μήνυμα για την ισχυρή μας βούληση να κερδίσουμε πίσω στην καθημερινότητά μας αυτά που ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Είμαστε εδώ, αρωγή σε αυτή την προσπάθεια. Η άθληση είναι υγεία, η υγεία απαιτεί  την άθληση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον καλό σας αγώνα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο κος Γ. Πατούλης.

Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε  υπό την Αιγίδα της Γ.Γ.Α., της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

Δείτε σχετικό βίντεο στο link :

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο