ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Με τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας στο Χατζηπατέρειο Κέντρο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Με τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας στο Χατζηπατέρειο Κέντρο συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής

Γ. Πατούλης: «Με την αξιοποίηση πόρων και χρηματοδοτικών εργαλείων που πλησιάζουν τα 600 εκατ. ευρώ, είμαστε έμπρακτα κοντά στα παιδιά με αναπηρία και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες»

Με το προσωπικό και τα παιδιά με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στη Μεταμόρφωση, το οποίο λειτουργεί το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Το Κέντρο  χρηματοδοτείται με πόρους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.  

Τον κο Γ. Πατούλη υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χατζηπατέρειου», ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Αγιασμένος, ο Γ. Δ/ντής Α. Μαριανός, ο Αντιπρόεδρος Γ. Παπαδάκης, στελέχη της διοίκησης και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόση και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σ. Νικολαρόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του «Χατζηπατέρειου», συνομίλησε με το προσωπικό και αντάλλαξε ευχές για  την εορτή του Πάσχα, μοιράζοντας παράλληλα πασχαλινά δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 12 ετών και ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση με ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, με εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, ειδική αγωγή, ατομική ή/και ομαδική άσκηση, εκπαίδευση αυτοεξυπηρέτησης, δημιουργική απασχόληση, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης, κτλ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, εξήρε την συμβολή του προσωπικού στη σωματική, ψυχική και κοινωνική αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία, υπογραμμίζοντας την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο σημαντικό έργο του Κέντρου.

«Η Περιφέρεια Αττικής, στέκεται δίπλα στις δομές φροντίδας των παιδιών με αναπηρία, ως αρωγός και υποστηρικτής του έργου τους, με σκοπό τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους καλή δύναμη και καλή Ανάσταση!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Πατούλης ο οποίος πρόσθεσε ότι συνολικά οι χρηματοδοτήσεις μέσω του ΠΕΠ Αττικής και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών όρων για άτομα με αναπηρία και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αγγίζουν τα 600 εκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο στήριξης κοινωνικών δράσεων μέσα από τα χρηματοδοτικά της εργαλεία, το ΠΕΠ Αττικής, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, Ιδρύματα και Οργανώσεις, υποστηρίζει την λειτουργία πλήθους δομών, όπως  ξενώνες και  συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Δομές αστέγων, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια. Συνολικά χρηματοδοτούνται 263 δομές με 164 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει δράσεις εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (ΑΜΕΑ), εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία, δομές υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης – socialnetwork Αττικής, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες όπως το πιλοτικό σχέδιο κοινωνικής ένταξης ΡΟΜΑ και τους Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές στα ΚΕΜ, με πόρους που αγγίζουν τα 430 εκ. ευρώ.

Δείτε σχετικό Βίντεο: https://youtu.be/xNVN0f7_m2c 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο