ΔΗΜΟΣ ΝΦ-ΝΧΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2023, ο 2ος αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Γεώργιος Παπαβασιλείου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου 2023, ο 2ος αγώνας δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Γεώργιος Παπαβασιλείου, που διοργάνωσε στο άλσος της πόλης μας ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και τείνει πλέον να γίνει θεσμός στα δρομικά δρώμενα της Αττικής.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, λίγο πριν την εκκίνηση ευχαρίστησε τους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή τους, καθώς και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην οικογένεια του Γιώργου Παπαβασιλείου, αλλά και στην άριστη συνεργασία του τόσο με τους βετεράνους αθλητές στίβου της ΑΕΚ, όσο και με τους ανθρώπους της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που στηρίζουν αυτές τις πρωτοβουλίες του Δήμου.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε λίγο πριν τις 9.00 π.μ. από τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Μπίγαλη.

Ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπύρο Μπερδέση ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μετά τον Δήμαρχο και εγώ  με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, για την άψογη διοργάνωση, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας που όπως πάντα έτσι και σήμερα βρίσκονται εδώ, και φυσικά όλα τα αθλητικά σωματεία, τους δεκάδες μαθητές και τους φορείς που στηρίζουν αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα στο πανέμορφο άλσος μας».

Κατά την διάρκεια των απονομών των μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες, τιμήθηκαν από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την προσφορά τους στον κλασικό αθλητισμό η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου, η αθλήτρια της ΑΕΚ Αναΐς Καραγιάννη, οι βετεράνοι αθλητές της Ένωσης Παναγιώτης Παπαδάκης, Βασίλης Χαλάς, Γιάννης Μόνος, Μανώλης Ανδριέλος, καθώς και ο Νίκος Πανταζής, που υπηρέτησε τον σύλλογο – πρώτα ως αθλητής στίβου – και έπειτα επί τέσσερις δεκαετίες ως φυσιοθεραπευτής της ποδοσφαιρικής ομάδας του «δικεφάλου».

Για τον θρύλο των στιπλ Γιώργο Παπαβασιλείου μίλησε ο εκπρόσωπος των βετεράνων αθλητών στίβου της ΑΕΚ Κώστας Τζίβας, η αγαπημένη του γυναίκα Νίκη Παπαβασιλείου η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γιάννη Βούρο για το γεγονός πως δεν ξεχνά τον Γιώργο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, καθώς και ο εγγονός του Γιώργος Παπαβασιλείου, που ακολουθώντας τα βήματα του παππού του ασχολείται και αυτός με τον αθλητισμό.

Τον 2ο αγώνα δρόμου «Γ. Παπαβασιλείου» τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής και Ψηφιακής Μετάβασης Ηλίας Τάφας, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού Σοφία Αλεφραγκή, η σύμβουλος της Κοινότητας Ν.Φ. Αγγελική Σουρτζή, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Σαραντόπουλος, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέφανος Γατσούλης, ο γενικός αρχηγός της ερ. ΑΕΚ Ηλίας Χατσίκας, η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη – Παπασταμάτη, οι εκπρόσωποι της Πολιτιστικής Λέσχης «Ένωσις Φίλων ΑΕΚ», Νίκος Δευτεραίος και Κυριάκος Χήνας και στελέχη του Δήμου.

Το αναμνηστικό δίπλωμα όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να το «κατεβάσουν» ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα του χρονομέτρη (δείτε σχετικά εδώ). Αναμνηστικό μετάλλιο δόθηκε στους τρεις πρώτους κάθε ηλικιακής κατηγορίας και αναμνηστικό κύπελλο στους νικητές των κατηγοριών (10χλμ. 5χλμ. και 1.000μ.). Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως η συμμετοχή στον αγώνα «κόντρα στο ρεύμα της εποχής» ήταν δωρεάν.


Σημ. Πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα δρόμου έχει αναρτηθεί στις επίσημες σελίδες του Δήμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο