ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 5η Διεθνής Έκθεση Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες και την Κυκλική Οικονομία

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η 5η Διεθνής Έκθεση Verde.Tec για τις Πράσινες Τεχνολογίες και την Κυκλική Οικονομία

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης του δήμου Αχαρνών και αλλάζουμε τον τρόπο διαχείρισης των βιοαποβλήτων με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη» 

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 1.400 καφέ κάδους, ενισχύθηκε ο Δήμος Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής. Ο εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Συνολικά από την έναρξη του προγράμματος μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 150 οχήματα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 39.218 μικροί και μεγάλοι καφέ κάδοι. Μέχρι τέλος του 2023 θα έχουν παραδοθεί συνολικά 200 οχήματα και 50.000 καφέ κάδοι. Για το τί ρίχνουμε στο καφέ κάδο δείτε εδώ: https://www.edsna.gr/choristi-syllogi-apovliton/ 

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Σπ. Βρεττό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και την Ευρ. Κοσμίδη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων και για θέματα Αθλητισμού της Δ/νσης Αθλητισμού & Πολιτισμού.  Παρόντες ήταν και οι  Αντιδήμαρχοι Χ. Κατσανδρή, Μ. Βρεττός, Γ. Πετάκος, Στ. Τοπαλίδης, Ν. Δαμάσκος και Α. Αραμπαντζής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών διαπιστώνοντας την ικανοποιητική εξέλιξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Παραδίδουμε σήμερα τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων, εδώ στον δήμο Αχαρνών, στον Δήμαρχο Σπ. Βρεττό, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων και στερεών αποβλήτων και να ενισχύσουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης. Οφείλω να πω ότι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, είχαμε παραδώσει δύο απορριμματοφόρα και παρατηρήσαμε ότι το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με πολύ καλά αποτελέσματα. Είχαμε υποχρέωση και ευθύνη να δώσουμε ακόμα περισσότερα εργαλεία ώστε να συνεχίσει ο δήμος το έργο του με κατεύθυνση να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Μενίδι, οι Αχαρνές, βρίσκονται μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, να φτιάξουμε την Πράσινη Αττική. Διαθέσαμε επιπλέον 1400 καφέ κάδους για να μπορέσουν οι πολίτες να συμμετέχουν σε κάθε γωνιά της πόλης. Εξάλλου, χωρίς τη συμμετοχή του πολίτη δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλες δράσεις και ενέργειες, στο ίδιο πάντα πλαίσιο, πέραν των έργων, και πολλές γωνιές ανακύκλωσης. Με τη συνεργασία που έχουμε με τον δήμο και το Δήμαρχο θα μπορέσουμε να δώσουμε και στα ζητήματα της ανακύκλωσης την ευκαιρία στους πολίτες να συμβάλουν σε αυτό που πιστεύουμε όλοι: μια καθαρότερη Αττική, μία πράσινη Αττική. Συνεχίζουμε”.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός δήλωσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τον κύριο Πατούλη για τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δήμος Αχαρνών και Περιφέρεια έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας. Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραλαμβάνουμε 3 ακόμα νέα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων με καφέ κάδους. Είχε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα από την Περιφέρεια περίπου πριν ενάμιση χρόνο, εμείς πιλοτικά το εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα στον δήμο Αχαρνών και είδαμε πραγματικά την ανταπόκριση του κόσμου. Σήμερα με τον νέο εξοπλισμό που μας παρέχει η Περιφέρεια, θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα θετικό βήμα, ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Η Περιφέρεια δίνει έμφαση τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Έχουμε προχωρήσει και σε άλλα πράγματα και σε άλλες δράσεις: γωνιές ανακύκλωσης, υπόγειοι κάδοι μέσω του ΕΔΣΝΑ και τη συνεργασία της Περιφέρειας. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει αλλάξει τελείως εικόνα ο δήμος Αχαρνών. Θα υπάρχουν παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή και οι κάδοι όλων των ρευμάτων για την ανακύκλωση και υπόγειοι κάδοι που δεν θα ενοχλούν και δε θα δημιουργούν προβλήματα. Συνεχίζουμε λοιπόν, σκοπός μας είναι να πάμε ακόμα μπροστά την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά τον Δήμο μας».

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε επίσης τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη καθώς όπως επισήμανε στάθηκε δίπλα στο δήμο όλα αυτά τα χρόνια υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «θέλω να συνεχίσουμε και τα επόμενα. Να είμαστε καλά, να συνεργαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα για τον δήμο Αχαρνών. Όπως θα έχουν διαπιστώσει οι συνδημότες μας, υλοποιούνται πολλά έργα (αντιπλημμυρικά και λοιπά) τα οποία κάνουμε σε συνεργασία μαζί με την περιφέρεια».

Δείτε σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις: https://youtu.be/4B-WQQbyVNE

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο