ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την νέα Πρέσβειρα της Λιθουανίας στην Ελλάδα κα Lina Skerstonaitė 

Τουρισμός και επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την νέα Πρέσβειρα της Λιθουανίας στην Ελλάδα κα Lina Skerstonaitė

Γ. Πατούλης: «Με τη χώρα της Λιθουανίας θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με όχημα την αυτοδιοίκηση, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της εξωστρέφειας της Αττικής μας»

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσα από συνεργασίες σε θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και ναυτιλίας, τόσο σε εθνικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο, εκφράστηκε ως κοινή βούληση κατά την συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την νέα Πρέσβειρα της Λιθουανίας στην Ελλάδα, κα Lina Skerstonaitė.

Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, ο κος Πατούλης ευχήθηκε

στην κα Skerstonaitė να έχει μια καλή θητεία στα καθήκοντα της, επισημαίνοντας την βούλησή του να αναπτυχθεί περαιτέρω η καλή συνεργασία με την Λιθουανία, η οποία έχει ήδη αποτυπωθεί στα πολύ θετικά αποτελέσματα της επισκεψιμότητας στην Ελλάδα, των τουριστών από τη χώρα της Βαλτικής.

Ο κος Πατούλης αναφέρθηκε ειδικά στον στρατηγικό στόχο να αναδειχθεί η Αττική ως ένας 12μηνος σταθερός τουριστικός προορισμός, με έμφαση στην περαιτέρω ανάδειξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός Υγείας.

«Η Αττική αλλάζει ανοίγοντας δρόμους για μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Εστιάζουμε στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ευρύ πεδίο για μια καλή και στενή συνεργασία με την Λιθουανία  στους τομείς του τουρισμού και της ναυτιλίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κος Πατούλης.  

Από την πλευρά της, η νέα πρέσβειρα της Λιθουανίας κα Skerstonaitė, εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για ενίσχυση των διμερών σχέσεων μέσω περιφερειών, εστιάζοντας στο πεδίο του τουρισμού αλλά και στον τομέα της ναυτιλίας, τονίζοντας τη σημασία που προσδίδει η χώρα της προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ήδη λειτουργεί επίτιμο προξενείο για θέματα ναυτιλίας στον Πειραιά.

«Η Περιφέρεια Αττικής ήδη υλοποιεί εμβληματικά έργα υποδομής, όπως είναι η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, αλλά και η κατασκευή δύο νέων μεγάλων προβλήτων στο Λιμάνι του Πειραιά, οι οποίες θα ενισχύσουν και θα διευκολύνουν περαιτέρω την δυναμική του τουρισμού κρουαζιέρας και ευρύτερα της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας», επισήμανε στην κα Πρέσβη ο Περιφερειάρχης Αττικής, εκφράζοντας την πρόθεσή του να συμβάλλει με τις δυνάμεις του, ώστε να διευκολυνθούν οι διμερείς συνέργειες προς όφελος της ανάπτυξης και της οικονομίας.

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο