Τέμπη: Σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων

Τουλάχιστον 42 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά, αν και ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης παρέμεναν 38 νεκροί επιβάτες των τρένων που δεν είχαν ταυτοποιηθεί, ενώ χθες Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι λήψεις από 25 δείγματα DNA συγγενών, τα οποία εστάλησαν σε ειδικά εργαστήρια της Αθήνας για να αναγνωριστούν ισάριθμες σοροί, ενώ η ίδια, σκληρή για τους συγγενείς των θυμάτων, διαδικασία πρόκειται να συνεχιστεί και σήμερα.

Οι υγειονομικές αρχές απέρριψαν από την αρχή τη λύση της διά ζώσης αναγνώρισης των σορών, κυρίως για λόγους προστασίας της ψυχικής υγείας των συγγενών.

Αυτός είναι ο λόγος που η διασταύρωση των στοιχείων των θυμάτων θα γίνει μέσω γενετικού υλικού.

Οργισμένοι οι συγγενείς

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», συγγενής θυμάτων του μοιραίου δυστυχήματος, με προσπάθεια συγκράτησε την οργή της για τα όσα συμβαίνουν.

«Είμαι με τα ηρεμιστικά. 40 χρόνων ‘έφυγε’ ο σύζυγός μου και 5 χρονών το παιδί μου. Ήταν στο πρώτο βαγόνι. Όλοι οι άνθρωποι που είναι εκεί, είναι άχρηστοι, να φύγουν. Βγαίνουν κάποιοι βουλευτές και μας λένε συλλυπητήρια. Να μου πούνε τι; Θα μου φέρουν πίσω το παιδί μου και τον άντρα μου; Να απολυθούν όλοι, είναι όλοι άχρηστοι»

Η μαρτυρία της όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την οικογένειά της, σοκάρει.

«Και που πήγαμε (σ.σ. στο νοσοκομείο) τι είδα; Δεν βρήκαμε τίποτα, είδα το παιδί μου, τον άντρα μου; Είδα κάτι; Δεν μου πήραν DNA. Στάχτες πήρα και αποκαΐδια, δεν μου έδωσαν τίποτα. Τι; Να αναγνωρίσω μια στάχτη; Δεν μπορώ να κηδέψω τον άντρα μου και το παιδί μου. Έπρεπε να ντρέπονται που βγαίνουν στις τηλεοράσεις. Ντροπή τους και αίσχος, μπορεί να ήταν μέσα στο βαγόνι τα δικά τους τα παιδιά».

Η ίδια λέει πως, όταν βρει τη δύναμη, θα κινηθεί νομικά.

«Δεν είμαι καθόλου καλά. Ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Τι θα πούνε στις μανάδες αυτές;».

In.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρέσει σε %d bloggers: