ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Tα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Ιλίου στο επίκεντρο αναφοράς του Γ. Πατούλη σε εκδήλωση του Δημάρχου Ν. Ζενέτου

Tα έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής στον Δήμο Ιλίου στο επίκεντρο αναφοράς του Γ. Πατούλη σε εκδήλωση του Δημάρχου Ν. Ζενέτου

Γ. Πατούλης: «Με την υποδειγματική συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Ιλίου υλοποιούνται προς όφελος των πολιτών σημαντικά έργα και υποδομές στην περιοχή»

Στα έργα μείζονος σημασίας που χρηματοδοτούνται στον Δήμο Ιλίου από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και τα οποία ήδη εκτελούνται ή βρίσκονται σε στάδιο ωρίμανσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε στον Δήμο Ιλίου από τον Δήμαρχο Ν. Ζενέτο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Α. Λεωτσάκος, ο βουλευτής ΝΔ Γ. Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, ο Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Στ. Τσίρμπας,ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευαγ. Ντηνιακός, ο Πρόεδρος των Ομοσπονδιών Επαγγελματιών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δ. Μουλιάτος, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη και εργαζόμενοι στο Δήμο.

Ο  Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την εκδήλωση αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Ιλίου κατά την περίοδο 2019-2023, η οποία έχει αποτυπωθεί ήδη στην ολοκλήρωση 8 έργων συνολικού προϋπολογισμού 24,43 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 5 είναι διατομεακά προϋπολογισμού 9,36 εκατ. ευρώ, ενώ εκτελούνται 4 έργα/μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 7,6 εκατ. ευρώ.

Ο κος Πατούλης τόνισε την προσήλωση της Περιφέρειας στην στήριξη του Δήμου Ιλίου τόσο σε επίπεδο υποδομών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής όσο και στο επίπεδο της ανάπτυξης μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων και της οδικής ασφάλειας. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην ανάπλαση της Λεωφόρου Αγίου Νικολάου (προϋπολογισμός 5,340 εκ. ευρώ), στην ανέγερση του Πολυδύναμου Βιοκλιματικού Κέντρου για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας (προϋπολογισμού 9,950 εκ. ευρώ), καθώς και στην κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νικόλαος Λιάκος (προϋπολογισμού 1,16 εκ ευρώ).

Παράλληλα, έχει ήδη εκκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Ιλίου συμμετείχε και στο ευρύ πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης σύγχρονων απορριμματοφόρων από την Περιφέρεια Αττικής, παραλαμβάνοντας ήδη 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα και 1.277 καφέ κάδους ανακύκλωσης.

«Τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να πετύχει μια ισχυρή συμμαχία των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού μπορούν να βρουν ένα πολύ καλό παράδειγμα στα αποτελέσματα που έφερε η στενή συνεργασία που πέτυχε η Περιφέρεια Αττικής με τον Δήμο Ιλίου και τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ευχαριστώντας τον Δήμαρχο για την πρόσκληση στην εκδήλωση, συνεχίζοντας:

«Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας και η συνέπεια των άξιων στελεχών μπορούν να αποδώσουν μείζονα έργα προς όφελος των Δήμων και των πολιτών. Έργα τα οποία απαιτούν υψηλούς πόρους, τα οποία όμως κρίνονται απαραίτητα καθώς οφείλουμε να θωρακίσουμε την Αττική μας απέναντι στα καθολικά προβλήματα της κλιματικής κρίσης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενεργειακής δυστοκίας και βέβαια της οδικής ασφάλειας και της ευρύτερης ποιότητας ζωής της καθημερινότητας του πολίτη. Εύχομαι με δύναμη, όραμα και στρατηγική να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε στόχους που αλλάζουν την εικόνα της Αττικής μας».

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο