ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Matthew Lodge 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Mathew Lodge

Γ. Πατούλης: «Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον Βρετανικό λαό και στηρίζουμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης και διεύρυνσης της συνεργασίας μας»

Σε θερμό κλίμα όπου επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά ισχυρές σχέσεις φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του βρετανικού λαού, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα Mathew Lodge, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο κ. Lodge αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη χώρα μας, γεγονός που αποδεικνύει και το γεγονός ότι μιλά άπταιστα τα ελληνικά και επισήμανε πως υπάρχει ευρύ πεδίο για συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών, με  όχημα την Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως ανέφερε στην Ελλάδα διαμένουν μόνιμα 45 χιλιάδες Βρετανοί και αντίστοιχα στην Μ. Βρετανία περίπου 200 χιλιάδες Έλληνες.

Κατά τη συζήτηση συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για το έργο του, επισημαίνοντας πως «η Αττική έχει αλλάξει» και διατύπωσε τη βούληση του να διαμορφωθεί ένα εστιασμένο πλαίσιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής με στόχο, δράσεις σε αναπτυξιακούς τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε θερμά τον Βρετανό Πρέσβη και τον συνεχάρη για το δραστήριο έργο τους. Από την πλευρά του και αφού αναφέρθηκε στους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο λαούς, εξέφρασε την ισχυρή πρόθεση του να υπάρξει μία στενή συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία σε θέματα όπως, μεταξύ άλλων, η υγεία, ο τουρισμός, με έμφαση στον θεματικό τουρισμό, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Αττική δεν είναι μόνο η Ακρόπολη, αλλά ένας τουριστικός προορισμός με μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο, παράλληλα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα όπως είναι το καλό κλίμα και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της».

Μετά  το πέρας της εθιμοτυπικής συνάντησης αντάλλαξαν συμβολικά δώρα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Οι δεσμοί φιλίας και η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών είναι αποτυπωμένοι στην Ιστορία των δύο λαών. Αυτούς τους δεσμούς οφείλουμε να τους διατηρούμε και να τους ενισχύουμε, ιδιαίτερα στην κρίσιμη εποχή που διανύουμε με τις πολλές και ποικίλες προκλήσεις της. Είμαστε στη διάθεση της Βρετανικής πρεσβείας για συνέργειες και κοινές δράσεις, προς όφελος της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της Αττικής μας».

 

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο