Σιδηροδρομικό Δίκτυο: Εγκαθίσταται η τηλεδιοίκηση – Τα νέα δρομολόγια του προαστιακού

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε πως στο τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η τηλεδιοίκηση στον βόρειο άξονα του δικτύου και τέλος Σεπτεμβρίου στο υπόλοιπο τμήμα του.

Θα λειτουργήσει μαζί με την τηλεδιοίκηση από τη Λάρισα μέχρι το Πλατύ την ίδια χρονική περίοδο. Η τηλεδιοίκηση στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα θα είναι έτοιμη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών διαπιστώνουν οι τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων.

Το πόρισμα της επιτροπής για το δυστύχημα αναμένεται μετά το Πάσχα, ενώ ανακοινώθηκαν περισσότερες από 450 προσλήψεις για να καλυφθούν νευραλγικές θέσεις στον ΟΣΕ.

«Μυστήριο η φωτιά»

Σοβαρές παραλείψεις εντοπίζει η αρχική έρευνα των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών των θυμάτων ενώ μυστήριο χαρακτηρίζουν τη φωτιά που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Δεν ξέρουμε ακόμα από πού έχει ξεκινήσει και πως έχει μεταδοθεί. Πρέπει όμως σίγουρα να βρούμε και να καταλήξουμε σε συμπέρασμα» λέει ο αεροναυπηγός Κώστας Λακαφώσης.

Παραλείψεις εντοπίζονται σε θέματα πυρασφάλειας ενώ τονίζουν και την λανθασμένη φρασεολογία στις ηχογραφημένες συνομιλίες την επίμαχη ώρα. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση αν θυμάστε ακούγονται μικρά ονόματα, φύγε έλα, πήγαινε όλα αυτά είναι τελείως απαράδεκτα.

Ο ένας από τους δύο που μιλάνε υποτίθεται ότι πριν από μία εβδομάδα τελείωσε την εκπαίδευσή του είναι αδιανόητο να μιλάει έτσι» λέει ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Βλασσόπουλος.

Η επιτροπή πραγματογνωμόνων των συγγενών των θυμάτων ερευνά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών επικουρικά. Φαίνεται όμως ότι έχουν φτάσει σε βάθος και δεν αποκλείεται η έρευνά τους να συνδράμει αποφασιστικά στην απονομή δικαιοσύνης.

Νέα δρομολόγια

Από χθες Παρασκευή ο προαστιακός φτάνει μέχρι την Μαγούλα και οι επιβάτες από και προς το Κιάτο και Κόρινθο, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με λεωφορεία. Ο προαστιακός θα έχει φτάσει στο Κιάτο και στο Αίγιο έως το Πάσχα.

Παράλληλα, δύο νέα δρομολόγια μπήκαν, από σήμερα, και στον άξονα που συνδέει την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη.

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο