Πρόστιμο μαμούθ σε βενζινάδικο στον Κηφισό

Οι επιτήδειοι που νοθεύουν τα καύσιμα με λάδια πετρελαίου και άλλους διαλύτες, προκαλούν ζημιές στα αυτοκίνητα των πελατών τους και απώλειες φορολογικών εισοδημάτων για το κράτος. Πλέον, οι επιτήδειοι αυτοί αντιμετωπίζουν αυστηρά πρόστιμα.

Πρόσφατα, ένα πρατήριο στον Κηφισό πλήρωσε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ γιατί πωλούσε νοθευμένη βενζίνη που αποτελούνταν από μίγμα λαδιών πετρελαίου. Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν τα πρατήρια που πουλάνε καύσιμα χαμηλότερα από το κόστος αγοράς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα αυτό και την αναγκαιότητα πρόληψης της νοθείας.

«Τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι τιμές στα υγρά καύσιμα είναι στην καθημερινότητα. Μπορεί να το δει ο καταναλωτής πατώντας ένα πλήκτρο στον υπολογιστή του μέχρι περνώντας από κάποια πρατήρια και βλέποντας τις τιμές που υπάρχουν και να συγκρίνει ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ », ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου και συνέχισε μεταξύ άλλων:

«Ο καταναλωτής πρέπει να είναι προσεκτικός, δηλαδή να γνωρίζει το πρατήριο προμηθεύεται τα καύσιμα. Όταν κάποιος θέλει να εκμεταλλευτεί κάτι μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε δουλειά. Για το συγκεκριμένο πρατήριο δεν σημαίνει το ότι επειδή επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 150.000 ευρώ έχει τελεσιδικήσει…».

πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο