ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Παραδόθηκαν χθες το απόγευμα στις αποθήκες συγκέντρωσης στη Ραιδεστό 110 τόνοι υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που μεταφέρθηκαν με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής 

Παραδόθηκαν χθες το απόγευμα στις αποθήκες συγκέντρωσης στη Ραιδεστό 110 τόνοι υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας που μεταφέρθηκαν με 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή έφθασε με ασφάλεια στον προορισμό της. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν να ευοδωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των πληγέντων»

Επίσκεψη του Γ. Πατούλη στο κέντρο Logistics της Περιφέρειας και στο ΣΕΦ-Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εθελοντές για τη συμβολή τους

Στις αποθήκες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη στήριξη των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας στη Ραιδεστό, έφθασαν χθες το απόγευμα τα 50 οχήματα της Περιφέρειας Αττικής και παρέδωσαν 110 τόνους με  είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό για τους πληγέντες.

Το κονβόι ανθρωπιστικής αποστολής αναχώρησε την Κυριακή το πρωί από το ΣΕΦ (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) για τη Ραιδεστό (Tekirdag), παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, του Τούρκου Πρέσβη στην Αθήνα Çağatay Erciyes και του Γενικού Προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα Mustafa Somuncu, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Η αποστολή έγινε στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τους Δήμους της Αττικής(ΚΕΔΕ -ΠΕΔΑ), με το « Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον ΙΣΑ.

Τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ έγιναν δεκτά από εκπροσώπους των τοπικών αρχών σε πολύ ζεστό κλίμα, και δέχθηκαν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους για την ουσιαστική στήριξη των σεισμόπληκτων που δοκιμάζονται.

Υπενθυμίζεται πως η ανθρωπιστική βοήθεια  ξεπερνάει τους 110 τόνους (περίπου 100 Μ3) και περιλαμβάνει περισσότερες από 20.000 κουβέρτες, 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό,  πάνες για μωρά, είδη ατομικής καθαριότητας, κ.α.

Ευχαριστίες του Γ. Πατούλη στους εθελοντές στο κέντρο Logistics της Περιφέρειας και στο ΣΕΦ

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται στο κέντρο Logistics της Περιφέρειας και στο ΣΕΦ η κατηγοριοποίηση και τη διαλογή του προσφερόμενου από τους πολίτες υλικού, από τους εθελοντές, προκειμένου να οργανωθεί και δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε σήμερα τους χώρους συγκέντρωσης της ανθρωπιστικής βοήθειας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθελοντές και να τους ευχαριστήσει θερμά για τη συμβολή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αλληλεγγύης.  

Με αφορμή την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Ραιδεστό ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η μεγάλη αποστολή έφθασε με ασφάλεια στον προορισμό της στην Ραιδεστό όπου βρίσκονται οι αποθήκες συγκέντρωσης όλου του υλικού και παραδόθηκε από τα 50 οχήματα τα Περιφέρειας με την ανθρωπιστική βοήθεια στήριξης προς τους σεισμόπληκτους γείτονες μας που δοκιμάζονται.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά όλους όσοι συνέβαλλαν να ευοδωθεί αυτή η μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των πληγέντων. Τους πολίτες της Αττικής που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση αλληλεγγύης που απευθύναμε ως Περιφέρεια μαζί με τους Δήμους, την ΚΕΔΕ, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την ΠΕΔΑ και τον ΙΣΑ, όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια, τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη που συντόνισε και συνόδευσε  την ανθρωπιστική βοήθεια, τα στελέχη του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οδηγούς και συνοδούς της ελληνικής αποστολής της Περιφέρειας Αττικής για τη σημαντική τους συμβολή στην ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής αποστολής.

Δύναμη μας η ενότητα και η αλληλεγγύη. Όλοι μαζί απλώνουμε χέρι βοηθείας στους συνανθρώπους μας και παραμένουμε στο πλευρό τους για ό,τι χρειαστούν».

Μετάβαση στο περιεχόμενο