ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Ο φθηνός λαϊκισμός βλάπτει τα συμφέροντα των πολιτών

Ο φθηνός λαϊκισμός βλάπτει τα συμφέροντα των πολιτών

H προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση, πανηγυρίζοντας για την έκδοση ψηφίσματος που αφορά την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού, καθώς και στην ανάγκη προστασίας των νοικοκυριών από πλειστηριασμούς.

Η πλειοψηφούσα παράταξη της Διοίκησης απείχε από την ψηφοφορία, γιατί πιστεύουμε ότι αυτού του είδους οι διαδικασίες ευτελίζουν το θεσμό του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, καθιστούν τα αιρετά μέλη του κομματικές μαριονέτες και μετατρέπουν τις συνεδριάσεις του κορυφαίου θεσμικού μας οργάνου, σε θέατρο σκιών.

Αν είχαν τη στοιχειώδη σοβαρότητα τα στελέχη της παράταξης της κας Δούρου, δεν θα έθεταν κανένα ψήφισμα προς συζήτηση με αυτή τη θεματολογία, για δύο λόγους.

  • Πρώτον, γιατί δεν υφίσταται κανένα ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού. Η προχθεσινή ανακοίνωση του κ. Κ. Σκρέκα, Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ήταν απολύτως κατηγορηματική. Όχι απλά δεν υφίσταται ζήτημα ιδιωτικοποίησης του νερού, αλλά επιπλέον αυτή η κυβέρνηση κατοχυρώνει το δημόσιο χαρακτήρα του, αφού για πρώτη φορά γίνεται ρητή καταγραφή των δημόσιων και δημοτικών φορέων που διαθέτουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για την παροχή υπηρεσιών ύδατος.
  • Δεύτερον, μόλις πρόσφατα, πριν λίγες εβδομάδες, η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε τροπολογία με την οποία δημιουργήθηκε ένα πολύ ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους ευάλωτους συμπολίτες μας και την περιουσία τους. Και μάλιστα η τροπολογία αυτή ψηφίσθηκε με εκκωφαντική την απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετική ψηφοφορία. Με την νομοθετική αυτή τροπολογία, το δίχτυ ασφάλειας έγινε πιο ισχυρό για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αφού ο πιστωτής θα πρέπει αυτόματα να αποδεχθεί ρύθμιση ως και 420 δόσεις ή και κούρεμα μέχρι και 90% , όταν ο οφειλέτης έχει αποδεδειγμένα χαμηλό εισόδημα χωρίς περιουσία.

Η κα Δούρου και τα στελέχη της οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες της χώρας γιατί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

  • Οι μετοχές των εταιρειών ύδρευσης πέρασαν στην περιουσία του Υπερταμείου που συνεστήθη κατ’ εντολή των δανειστών, χωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει κιχ, όπως συνέβη άλλωστε και με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, όπως παραδέχθηκε δημόσια σε συνέντευξη του σε μεγάλο κανάλι προχθές ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  • Τα ευάλωτα νοικοκυριά έμειναν απροστάτευτα, γιατί δεν ξεχνούμε ούτε ποιοι  εξελέγησαν με σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ούτε ποιοι είναι αυτοί που  στη συνέχεια παρέδωσαν με νόμους  που τους υπαγορεύτηκαν στα ξένα funds, το δικαίωμα να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια τους. 
  • Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ποιοι υπόσχονταν ότι θα σκίσουν με ένα νόμο κι ένα άρθρο τα μνημόνια και στο τέλος υπέγραφαν ακόμη πιο σκληρά κι επαχθή μέτρα.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχουν δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια απερίφραστα την αντίθεση σε κάθε σχέδιο, που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Από την περίοδο ακόμη που ήταν Προέδρος της ΚΕΔΕ.  

Αντίθετα, η κα Δούρου ήταν αυτή που παρέμεινε άλαλη, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι μετοχές της δημόσιας ΕΥΔΑΠ έμπαιναν ενέχυρο στους δανειστές. Και η κα Δούρου έμεινε άλαλη το Φεβρουάριο του 2023, όταν το κόμμα της απείχε από την ψηφοφορία για την ενίσχυση του θεσμικού οπλοστασίου των ευάλωτων νοικοκυριών από την κυβέρνηση  Μητσοτάκη.

Οι πολίτες μας βλέπουν και αντιλαμβάνονται ποιοι είναι οι «τσάμπα μάγκες» και ποιοι είναι αυτοί που αγωνίζονται πραγματικά, υπηρετώντας το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών κι όχι το κομματικό συμφέρον.

Αν πιστεύουν ότι με κενά περιεχομένου ψηφίσματα θα καταφέρουν να αποκτήσουν εσωκομματικό πλεονέκτημα στην κούρσα της βουλευτικής εκλογής, θα διαψευστούν.

Και θα νιώσουν στο πετσί τους που οδηγεί τελικά ο φθηνός λαϊκισμός.

Γραφείο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο