Νέο Ηράκλειο: Ισχυρή έκρηξη «ισοπέδωσε» καφετέρια, ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα

Στις 3:25 τα ξημερώματα της Παρασκευής έκρηξη σε καφετέρια συντάραξε το Νέο Ηράκλειο, με το ωστικό κύμα να «χτυπάει» σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής μέχρι και τα 150 μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, στην οδό Πλαταιών στη συμβολή με την λεωφόρο Ηρακλείου μία ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε μία καφετέρια που υπάρχει στο σημείο. Οι υλικές ζημιές είναι τεράστιες, με το κτίριο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και 5 αυτοκίνητα που βρίσκονταν πλησίον.

Μαρτυρία στο Mega αναφέρει πως η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τραντάχτηκαν όλα τα σπίτια. Επιπλέον ανέφερε πως σχηματίστηκε ένα σύννεφο καπνού ενώ η έκρηξη έγινε αισθητή και στη Μεταμόρφωση.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει αποκλείσει την περιοχή ενώ πυροτεχνουργοί της ΕΛ. ΑΣ διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί αλλά και τα αίτια της έκρηξης, όπως και το υλικό που χρησιμοποιήθηκε και κατέστρεψε ολοσχερώς την επιχείρηση.

«Νόμιζα ότι έγινε ισχυρός σεισμός»

Κάτοικος της περιοχής – μιλώντας στο Mega για το περιστατικό – έκανε λόγο για τόσο ισχυρή έκρηξη που πετάχτηκε από το κρεβάτι του, καθώς νόμιζε ή ότι έγινε σεισμός ή ότι κάτι σοβαρό έχει γίνει στην Αττική Οδό.

«Μένω 300 μέτρα πιο κάτω από την οδό Κύπρου. Στις 3.25 ένιωσα ένα πολύ δυνατό μπαμ, ένιωσα το σπίτι να κουνιέται 5 φορές πιο δυνατά από όταν κάνει έναν δυνατό σεισμό. Ντύθηκα και βγήκα από το σπίτι, κατάλαβα προς ποια κατεύθυνση ήρθε ο θόρυβος και έσπευσα στο σημείο. Είδα αυτή την εικόνα, πάλι καλά δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι ζημιές πάνε μέχρι και τα 150 μέτρα, ήταν ισχυρό το ωστικό κύμα», τόνισε αρχικά.

«Το κατάστημα κάπου στον μήνα είχε ανοίξει, το Πάσχα περίπου, ήταν ωραίο καφέ ήμουν και πελάτης», συμπλήρωσε.

πηγή

<iframe src="https://www.megatv.com/embed/?p=20201031570" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen scrolling="no" width="560" height="315"></iframe>
Μετάβαση στο περιεχόμενο