Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δελτίο Τύπου

  Η άγνωστη ιστορία του «TOKEI MARU» και συναυλία Μικρασιατικής μουσικής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, μία ακόμη εκδήλωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με αφορμή το έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Αρχικά παρουσιάστηκε η άγνωστη ιστορία του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU», με παράλληλη προβολή ταινίας τεκμηρίωσης του σκηνοθέτη Ζ. Σαμολαδά.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μέσω της παρουσίασης ιστορικού μιθυστορήματος πως τον Σεπτέμβριο του 1922 ο πλοίαρχος του Ιαπωνικού εμπορικού πλοίου «TOKEI MARU» έσωσε τις ζωές γυναικών, παιδιών και ανδρών, Ελλήνων και Αρμενίων, την ώρα που η Σμύρνη καιγόταν από άκρη σε άκρη.

Ακολούθησε συναυλία Μικρασιατικής μουσικής με τους Βαγγέλη Καρίπη, Ταξιάρχη Γεωργούλη, Τάσο Πούλιο, Μάρθα Μαυροειδή και Στρατή Ψαραδέλλη με τη συμμετοχή της χορωδίας «Ροδιά».

Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρέσει σε %d bloggers: