Εν λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης γυναικών

Μια σημαντική υπηρεσία υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας τέθηκε σε λειτουργία στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα βίας ή έχουν υπάρξει θύματα βίας μπορούν να καλούν στο 2102601364. Αποτελεί μία νέα υπηρεσία του Δήμου και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα, μάρτυρες φαινομένων βίας.

Με την λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής δίνεται η δυνατότητα σε κακοποιημένες γυναίκες να επικοινωνήσουν με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την επανάκτηση της αυτοεκτίμησής τους.

Το προσεχές διάστημα ο Δήμος πρόκειται να προχωρήσει στην διεύρυνση των παρεχόμενων υποστηρικτικών υπηρεσιών της γραμμής, με συμπληρωματικές δράσεις για την ουσιαστική υποστήριξη όλων των γυναικών.

Την συγκεκριμένη υπηρεσία είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας με τίτλο, «Είμαι Γυναίκα – Είμαι Δυνατή!».

Μετάβαση στο περιεχόμενο