Αθήνα: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Πιάστηκαν με τα κλοπιμαία στα χέρια

Ένας τυχαίος έλεγχος της ομάδας ΔΙΑΣ σε τρία άτομα στο κέντρο της Αθήνας οδήγησε στην εξάρθρωση σπείρας που έκλεβε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τον έλεγχο, τα τρία άτομα πιάστηκαν με τα… κλοπιμαία στα χέρια, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.


Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους όπου αποκαλύφθηκε η δράση τους αφού βρέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και πολλά τιμαλφή ενώ συνελήφθη και ένα ακόμα άτομα μέλος της συμμορίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ο έλεγχος

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους αντικείμενα που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την περαιτέρω, προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο δίμηνο διέπραξαν τουλάχιστον τρείς κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους όπου συνελήφθη το τέταρτο μέλος της συμμορίας.

Συνολικά στην κατοχή τους και στα σπίτια βρέθηκαν και κατασχεθήκαν:
-πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και μαγνήτης ανίχνευσης μετάλλων,
-πλήθος από τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια, σκουλαρίκια, καρφίτσες, βραχιόλια, συλλογή παλαιών νομισμάτων κ.τ.λ.),
-15 ρολόγια,
-3 κινητά τηλέφωνα,
-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ, σκληρός δίσκος και -4- μεταφερόμενα ηχεία,
-4 φωτογραφικές μηχανές,
-τσάντα με ρούχα,
-κάρτα τραπέζης,
-2 ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων,
-μαχαίρι και
175 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς τους, συνεχίζονται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο